Omena-aika parhaimmillaan, joten täältä näitä pesee.... :) Pussillinen omenoita odottaa seuraavaa piirasta. Tämän piirakan ohje on myös jostain lehdestä...olen tehnyt tätä kerran aikaa sitten ja muistelin että hyvää on. Ensi kerralla teen vähän isomman pohja-taikinan, riitti nippa nappa kanneksi, täyte vähän tursuili reunoista ja tummui ikävästi paistuessa. Mutta oli silti todella hyvää!

1839130.jpg

Taikina
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 rkl kylmää vettä

Täyte
4 omenaa (650 g)
1 tl kanelia
1 prk maitorahkaa (250 g)
2 munaa
1 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria (laitoin 0,5 rkl vaniljasokeria)

Voiteluun munaa

Sekoita keskenään pehmeä voi, sokeri ja jauhot. Lisää vesi ja sekoita. Painele 2/3 taikinasta voidellun piirasvuoan pohjalle ja laita loppu jääkaappiin odottamaan.

Kuori jo lohko omenat ja levitä taikinapohjan päälle. Ripota päälle kaneli. Sekoita maitorahka, kerma, munat ja sokerit. Kaada seos omenalohkojen päälle. Ota loppu taikina ja kaulitse se kanneksi. Painele reunat haarukalla ja voitele kansi munalla. Pistele pintaan reikiä haarukalla. Kypsennä 200 asteessa n. 40 minuuttia. Laita leivinpaperi päälle jos pinta saa liikaa väriä. Tarjotaan lämpimänä kermavaahdon tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.

1839181.jpg