1799597.jpg

1 iso munakoiso (n. 700 g)
1 iso kesäkurpitsa (n. 500 g)
suolaa

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
1 tetra yrttimaustettua tomaattimurskaa + puolikas tetra vettä
1 prk tomaattipyrettä
basilikaa, oreganoa, mustapippuria, 2 tl sokeria ja suolaa tarvittaessa

5 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
muskottipähkinää, valkopippuria, suolaa
150 g voimakasta juustoraastetta (emmental)
oliiviöljyä

Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso pitkittäin siivuiksi ja ripottele niiden päälle molemmin puolin suolaa. Anna "itkeä" sillä aikaa kun valmistat kastikkeet.

Paista jauheliha ja silputtu sipuli ja valkosipuli, lisää tomaattimurska, pyre ja mausteet. Anna hautua n. 10 minuuttia. Vihanneksista irtoaa nestettä, joten kastike saa olla paksua. Valmista sillä aikaa valkokastike. Vatkaa jauhot kylmään maitoon ja lisää loraus öljyä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Mausta pippurilla, muskotilla ja suolalla ja lisää juustoraaste.

Pyyhi vihannekset kuivaksi ja voitele vuoka reilusti oliiviöljyllä. Lado vuokaan vuorotellen vihanneksia ja kastikkeita. Paista 200 asteessa 1 tunti. Anna vetäytyä 10 minuuttia ja tarjoa vaikka fetasalaatin kera. Nam!