En ole perinteisestä kaalilaatikosta koskaan niin välittänyt, mutta tämä oma mausteinen versio oli todella hyvää!

1841711.jpg

700-800 g valkokaalia
400 g paistijauhelihaa
1 iso sipuli
3 dl tummaa riisiä
4 dl lihalientä
1 dl kuohukermaa (voi korvata lihaliemellä, laitoin tämän kun oli jäänyt kaappiin pyörimään)
mausteita: suolaa, paprikajauhetta, vähän currya, yrttisuolaa, mustapippuria
makeaa chilikastiketta, soijakastiketta, siirappia

Laita riisi kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Pilko sipuli ja kaali pieneksi. Ruskista jauheliha ja sipuli ja mausta paprikalla, mustapippurilla, yrttisuolalla ja ripauksella currya. Laita sivuun. Freesaa pilkottua kaalia hetki pannulla kunnes hieman pehmenee. Lisää 2-4 rkl (kuinka tulista haluat?) makeaa chilikastiketta ja 2-4 rkl soijakastiketta. Valuta riisi (Ei tarvitse olla täysin kypsää) ja lisää kaaliin. Lisää jauheliha ja kaada vuokaan. Valuta päälle pari rkl siirappia ja kaada päälle lihaliemi ja kerma ja paista uunissa 200 asteessa noin tunti.

Lisänä puolukkasurvosta (2 dl pakastepuolukoita sulatettuina ja 2 rkl sokeria) ja salaattia.