1698056.jpg

Tämä ohje on ihan suoraan uusimmasta Pirkasta. Heti kun lehti tuli, päätin että pakko kokeilla. Lime antaa jännän vivahteen, melkein voisin nimetä tämän mansikka-limetortuksi. Riisimurojen käyttäminen pohjassa oli minusta oikein hauska ajatus.

Pohja:
6 dl riisimuroja
200 g tummaa suklaata

Täyte:
5 liivatelehteä
1 lime (raastettu kuori ja mehu)
0,5 l mansikoita
2 prk vaniljajogurttia á 150 g (käytin Ingmanin, Pirkan on usein rakeista)
1 dl sokeria
1 prk vispikermaa

Koristeluun 0,5 l mansikoita. (viisi mansikkaa riitti)

Paloittele suklaa. Sulata suklaapalat vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita sulatetun suklaan joukkoon riisimurot. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan (halkaisija 24 cm) päälle leivinpaperi. Levitä vuokaan tasaisesti suklaa-riisimuroseos. Nosta vuoka kylmään.

Pane liivatelehdet kylmään veteen. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista hedelmästä mehu. Paloittele puhdistetut mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi.Sulata vedestä puritetut liivatelehdet kuumennettuun limetin mehuun.

Lisää jogurtin joukkoon mansikkapalat, sokeri, limetin kuoriraaste ja liivatemehuseos. Sekoita vielä seokseen kermavaahto ja kaada seos suklaa-riisimuropohjalle.

Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä kylmässä 2-3 tuntia. Irrota torttu vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla.


Reseptin toimivuudesta sen verran, että ehdottomasti olisin laittanut mansikat pohjalle, ja sitten tuon hyytelön siihen päälle. Luulen että Pirkassa oleviin kuviinkin oli näin tehty. Nyt mansikat jäivät ikävästi pinnalle törröttämään, olisin halunnut tasaisen pinnan.