Mökille tuli kahvivieraita, aineet löytyivät mökin kaappien ja pakastimen kätköistä. Tein piirakan neliskanttiseen vuokaan, koska mökkiuuniimme ei mahdu pyöreää piirasvuokaa. Luulen että tämä mahtuisi halkaisijaltaan 26 cm vuokaan.

1734800.jpg

Valkosuklaa sopii muffinseihin, miksei siis mustikkapiirakkaan! Ei kaivannut kaverikseen jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Pohja:
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 muna
1 dl kaura-ruis-hiutaleita (käy 4 viljan tai kaura-hiutaleet)
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl mustikoita pakkasesta
2 rkl perunajauhoja
2-3 rkl sokeria

1 prk kermaviiliä
1 muna
0,5 dl sokeria
n. 70 g valkosuklaata rouhittuna

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa sekaan muna. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista n. 5 min. Sekoita keskenään mustikat, perunajauhot ja sokeri. Lisää puolet seoksesta pohjan päälle. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja valkosuklaa. Levitä mustikoiden päälle. Lisää päälle loput mustikat ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoillaan haaleana tai jäähtyneenä. Nam!

1734794.jpg