Tämän ihanan rapaperipiirakan ohjeen löysin muistaakseni Valion sivuilta vuosia sitten. Tosi helppo ja ihanan mehevä. Maistuu parhaimmalta vaniljakastikkeen kanssa.

1641182.jpg

250 g voita
3,5 dl sokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 prk kermaviililä
2 munaa

Päälle:
7 dl raparperipaloja
1 dl sokeria

Kiehauta raparperipalat vähäisessä vesimäärässä joko kattilassa tai mikrossa. Valuta. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita voi, jauhot ja sokeri, ota seosta erilleen 2 dl. Lisää loppuun taikinaan leivinjauhe, kardemumma, kermaviili ja munat. Sekoita tasaiseksi. Levitä isompi taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Yhdistä sokeri ja raparperi ja levitä pohjan päälle. Ripottele pinnalle loppu taikinaseos. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.