perjantai, 13. kesäkuu 2008
Kesähuuma
250 g voita
3,5 dl sokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 prk kermaviililä
2 munaa
Päälle:
7 dl raparperipaloja
1 dl sokeria
Kiehauta raparperipalat vähäisessä vesimäärässä joko kattilassa tai mikrossa. Valuta. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita voi, jauhot ja sokeri, ota seosta erilleen 2 dl. Lisää loppuun taikinaan leivinjauhe, kardemumma, kermaviili ja munat. Sekoita tasaiseksi. Levitä isompi taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Yhdistä sokeri ja raparperi ja levitä pohjan päälle. Ripottele pinnalle loppu taikinaseos. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
Kommentit