lauantai, 26. huhtikuu 2008
Valkosuklaa-kuningatarkakku
Pohja:
200 g suklaakeksejä (Kantolan cookies)
50 g voita
Täyte:
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
120-130 g valkosuklaata rouhittuna (käytin Pandan)
5 kpl liivatelehtiä
1 dl kiehuvaa vettä
2-3 rkl sokeria (maun mukaan, kuinka makeaa haluaa)
Päälle:
n. 5 dl vadelmia ja mustikoita
1 dl punaista mehua
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
Murskaa keksit ja yhdistä sulatettun voihin. Laita irtopohja-vuoan pohjalle leivinpaperi. (itse jätän paperin "roikkumaan" neliskanttisena, on helppo vetää kakku tarjoilulautaselle). Painele keksimuruseos pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen (noin 5 min) Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää valkosuklaarouhe ja rahka, mausta sokerilla maun mukaan. Puristele vesi pois liivatelehdistä ja sekoita kiehuvaan veteen. Anna ihan hetken jäähtyä. Sekoittele varovasti liivateseos kerma-rahkaan ja laita seos pohjan päälle jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi.
Laita liivatteet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Soseuta marjat sokerin kanssa. Kiehauta mehu ja sekoita siihen puristellut liivatelehdet. Sekoita liivateseos marjoihin ja lisää hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai yön yli.
Kommentit