Tämä resepti on jostain lehdestä, vuosien takaa. Pomminvarma mustikkapiirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä tai vasta seuraavana päivänä. (pomminvarma joo, mutta sain tämänkin pilattua kun laitoin leivinpaperin lopussa päälle ettei tummu, ja tarttui kiinni....plääh. Tuli huono kuva, mutta maku on hyvä) Tähän piirakkaan lisäsin vadelmia.

1329585.jpg

pohja:
125 g voita
0,5 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl mustikoita
4-5 rkl sokeria
1 t perunajauhoja

Rahkaseos:
250 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
0,5 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1 muna

Pohja: sekoita huon.lämp. rasva ja sokeri, vatkaa sekaan muna ja lisää kuivat aineet. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot ja lisää pohjan päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka, muna, sokerit ja perunajauhot. Sekoita hyvin ja kaada mustikoiden päälle tasaisesti (itse laitoin vielä muutamia marjoja päälle). Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 min, jäähdytä. Minusta ei kaipaa kaveriksi mitään, mutta voisi laittaa vaniljakastiketta.