Päätin hukata suolapähkinöitä sämpylöihin...olen kyllä aivan onneton sämpylän leipoja. En tiedä miksi en saa niistä pulleita, kuohkeita ja kauniin tasamuotoisia. No, hyviä olivat kuitenkin vaikka vähän lättäniä. Suolapähkinät sopii hyvin sämpylöihin, jos tykkää "sattumista".

1308058.jpg
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl sokeria
1,5 tl suolaa
2 dl neljänviljan hiutaleita
8 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl öljyä
1 dl (huuhtaistuja) rouhittuja suolapähkinöitä

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja hiutaleet ja vaivaa sekaan suurin osa jauhoista. Lisää öljy ja pähkinät ja loput jauhot. Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta 18-20 sämpylää ja kohota pellillä liinan alla. Paista 225 astetta n. 12 min.