Palauttelen mieliin tämän tosi hyvän ja helpon tortun ohjeen. Olen tehnyt aiempina vuosina tätä ricotta-juustosta, tänä vuonna olen vaihtanut sen mascarponeen. Tämä on kivaa vaihtelua ainaisiin tähtitorttuihin.



Pohja:
100 g voita
0,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl vaniljasokeria

Täyte:
n. puoli purkkia luumumarmeladia (torttutäytettä)
250 g mascarponea
0,75 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 muna
mantelilastuja

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi ja lisää jauhot, sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan (22-24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina pohjalle ja n. 2 cm reunoille ja laita jääkaappiin vartiksi. Painele pohjaan haarukalla reikiä ja paista 180 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti. Levitä pohjalle varovasti luumumarmeladi. Sekoita mascarponeen sokerit ja muna ja levitä marmeladin päälle. Ripottele päälle mantelilastuja (tai pinjansiemeniä). Paista 180 asteessa 30 minuuttia ja tarjoa haaleana tai jäähtyneenä. (jäähtyneen piirakan päälle voi sihdata tomusokeria)