1242324569_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ystäväni oli tehnyt viime talvena ihania piirasia pitsapohjataikinasta. Tosi hyvä idea, itse en pidä hirveästi pasteijoista, ovat liian rasvaisia makuuni. On pitänyt jo pitkän aikaa kokeilla näitä, ja nyt tuli tilaisuus kun tein tarjottavia pakkaseen. Käytin taikinaan kauraleseitä, koska en halunnut tehdä ihan valkoista vehnäjauho-taikinaa. Taikinaan sopii hyvin sämpyläjauhot, hiutaleet, siemenet jne. Öljyä laitoin vähän enemmän kuin normaali pitsataikinassa ja lisäsin myös vähän hunajaa.

Puoleen piiraista laitoin pelkkää jauhelihatäytettä ja puoleen lisäsin myös vähän emmental-raastetta, molemmat versiot olivat hyviä.

Nämä maistuivat meille myös ihan iltapalana, lapset tykkäsivät kovasti, ehdottomasti teen uudelleen! (kiitos ideasta Anne!)

25 kpl

Taikinaan:
1 pss kuivahiivaa
4 dl vettä
3/4-1 dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
3/4 dl kauraleseitä
n. 6-7 dl vehnäjauhoja

Täyte:
350 g paistijauhelihaa
paprikajauhetta, grillimaustetta, mustapippuria
100 g pakastettua sipulikuutiota
1 porkkana raastettuna
1 tetra yrttimaustettua tom.murskaa
1/2 tuubia tom.pyrettä
2 tl sokeria
1/2 dl vettä
1 tl kuivattua oreganoa, 2 tl kuivattia basilikaa
1 valkosipulinkynsi veitsellä hienonnettuna
1/2 tl suolaa

1 muna

Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Lämmitä vesi n. 42 asteiseksi ja lisää siihen öljy ja suola. Vatkaa sekaan jauhot vähitellen, lisää kauraleseet ja hunaja. Alusta kimmoisaksi ja laita lämpimään paikkaan kohoamaan liinan alle.

Paista jauheliha ja lisää sipulikuutiot. Murusta jauheliha paistaessa ihan pieneksi. Mausta paprikajauheella, grillimausteella ja mustapippurilla. Lisää porkkana ja kuullota vielä hetki. Lisää muut aineet paitsi kuivatut yrtit ja keitä sakeaksi n. 10 minuuttia. Lisää yrtit ja keitä vielä 5 minuuttia.

Leivo kohonneesta taikinasta kaulimen avulla levy ja ota siitä mukilla tai kipolla pyöreitä paloja. Laita taikinaa n.1-2 tl keskelle ja sulje, painele reunat haarukalla. Voitele munalla ja paista 225 asteessa 12-14 minuuttia.