2174481.jpg

Tein tämän kakun jouluaatoksi ystäväni perheelle. Kakku on varsin samanlainen kuin aiempi luumu-glögikakku mutta jätin glögikiilteen pois koska halusin enemmän luumun makua. Yksinkertainen kakku, vaikka vaihtoehdoksi ainaiselle luumurahkalle. Tätä teen varmasti ensi vuonna meidän perheelle!

Pohja:
200 g pipareita
50 g voita

Täyte:
2 prk maitorahkaa (yht. 500 g)
2 prk kuohukermaa (yht. 4 dl)
2 prk luumumarmeladia (yht. 600 g)
7 liivatelehteä
1 rkl sokeria
0,5 dl kiehuvaa vettä

Valmista pohja. Laita irtopohja-vuoan pohjalle leivinpaperi. Sulata voi ja anna jäähtyä. Murskaa piparit kaulimella muovipussissa. Sekoita voi piparimurskaan ja painele vuokaan. Laita kylmään. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan (väh. 5 min.). Vaahdota kerma ja sekoita siihen rahka ja luumusose. Mausta sokerilla. Luumusose on aika makeaa joten täyte ei paljon sokeria kaipaa. Kiehauta vesi ja puristele liivatteet liiasta vedestä ja sekoita kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 5 tuntia, mielummin yön yli.

2174479.jpg

Jouluna meillä oli pöydässä torttujen ja pipareiden lisäksi omena-oliiviöljykakkua. Kakku on aika täyttävää joten pidimme ruoan jälkeen useamman tunnin tauon ennen kuin kahviteltiin. Tämä on tosi hyvä kakku ja tästä tulee varmasti suosikkini!