1988514.jpg

400 g paistijauhelihaa
3 rkl korppujauhoja
1 kermaviili
1 sipulikeittopussi
1 muna
0,25 tl mustapippuria, 1 tl kuivattua basilikaa ja 1 tl kuivattua oreganoa

0,5 l kanttarelleja (laitoin 0,25 l freesattuja ja pakastettuja)
1 pieni sipuli
170 g pekonia
5 dl ruokakermaa
0,5 lihaliemikuutiota
ripaus suolaa ja mustapippuria

Sekoita jauhelihataikina, pyörittele lihapullat leivinpaperille pellin päälle ja paista uunissa 225 asteessa 14 minuuttia. Valmista sillä aikaa kastike. Ruskista pilkottu pekoni ja laita leivinpaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Freesaa pilkotut sienet ja sipulit, lisää ruokakerma, pekoni ja mausta. Keitä kasaan sillä aikaa kun lihapullat kypsyvät uunissa. Voit halutessasi suurustaa esim. maizenalla. Lisää kastikkeeseen kypsät lihapullat. Tämä ruoka olisi sopinut loistavasti perunamuusin kanssa syötäväksi, mutta ajan puutteen vuoksi meillä laitettiin lisäkkeeksi täysjyväfusillia. Hyvin maistui kaikille näinkin!