Näitä on varmasti jo moni bloggailija tehnyt, joten ei varmaan ihan omaa keksintöä.... :) Löytyi pussi (mainos)mariannekarkkeja ja mietin mihin laitan....pullaa siis leipomaan kun oli sopivasti vieraitakin tulossa. (kiitos vaan äidille karkeista) Iski muuten taas tänään sellainen leipomishulluus-kohtaus, että oli pakko lähteä aamulla ennen kahdeksaa hakemaan kaupasta hiivaa ja voita :)





Tein tästä taikinasta molempia pullia.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1,5 dl sokeria
2-4 tl kardemummaa
12 dl vehnäjauhoja
150 g voita

voiteluun: 2 munaa

Ota kaikki tarvikkeet esille pari tuntia ennen  leipomista, jotta ovat huoneenlämpöisiä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Vatkaa sekaan suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä käsin alustaen. Lisää lopuksi huoneen lämpöinen rasva ja vatkaa taikina pehmeäksi palloksi. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Täytteet:

Marianne-pullat:
n 100 g voita
kanelia ja sokeria
0,5 dl marianne -karkkimurskaa
päälle: raesokeria

Taikinan noustua jaa se puoliksi, ja vaivaa toista puoliskoa hetki ja laita takaisin kulhoon odottamaan. Kauli toisesta puoliskosta ohut levy, levitä päälle pehmeä rasva, kanelia ja sokeria ja viimeiseksi marianne-murska. Kääri levy rullalle ja leikkaa n. 4 cm paloja ja aseta pystyyn pulla-vuokiin. Kohota (n.30 min) ja voitele munalla ja ripottele pääle raesokeria, paista 225 asteessa n. 12 min.

Valkosuklaa-pullat:
n. 100 g voita
1 tl vanilliinisokeria
3-4 rkl sokeria
100-120 g valkosuklaata rouhittuna
päälle: suolapähkinärouhetta

Siinä vaiheessa kun edelliset ovat paistovalmiina, ota toinen taikina ja kauli siitä samanlainen levy. Sekoita vanilliinisokeri pehmeään rasvaan. Levitä taikinan päälle rasva ja muut aineet. Toimitaan kuten edellä, mutta ripotellaan päälle rouhittuja suolapähkinöitä.